Monday, 03 June 2024 11:31

Спроведена обука тимова за спровођење надзора над бихевиоралним факторима ризика за хроничне незаразне болести код одраслог становништва у АП Војводини

Written by
Rate this item
(0 votes)
У оквиру спровођења Програмског задатка „Надзор над бихевиоралним факторима ризика за хроничне незаразне болести код одраслог становништва у АП Војводини“ у Заводу за јавно здравље Сремска Митровица одржана је обука тимова из домова здравља Сремског округа. Обуку је одржала Др Бојана Цањар спец. социјалне медицине у својству координатора за округ, а присутни здравствени радници упознати су са методологијом спровођења надзора и оспособљени за улогу инетрвјуера током анкетирања одрасле популације. На основу резултата истраживања, сагледаће се који су доминантни фактори ризика везани за понашање одраслог становништва Војводине одговорни за настанак хроничних незаразних болести, омогућиће се поређење наших резултата са интернационалним и одредити здравствени приоритети.

Програм је подржан од стране Покрајинског секретаријата за здравство, носилац програма је Институт за јавно здравље Војводине и предвиђено је да траје три месеца.

Read 99 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.