Friday, 10 May 2019 10:00

Обeлежен 10. мај - “Међународни дан физичке активности”

Written by
Rate this item
(0 votes)
Завод за јавно здравље Сремска Митровица као и сваке године, тако и ове 2019. године, обележио је 10. мај, Међународни дан физичке активности, као један од значајних датума из Календара јавног здравља. Овај дан обележио се под слоганом: “Кретањем до здравља”.
Тим поводом Завод за јавно здравље Сремска Митровица учествовао је на манифестацији-кросу коју је основна школа “Јован Јовановић Змај” из Јарка организовала на свом терену за своје ученике. На кросу су учествовала деца од првог до четвртог, а потом од петог до осмог разреда. Прва три ученика који су били најбољи добили су дипломе.
Ова манифестација медијски је пропраћена како би се јавност упознала о значају и важности редовне физичке активности у очувању и унапређењу доброг здравља и благостања. Физичка активност уз неправилну исхрану, нове/модерне технологије и урбанизацију представља важан фактор ризика за настанак хроничних незаразних болести код целокупног становништва, а код школске деце може да утиче и на неправилан развој тела и настанак деформитета. С тога смо сви заједно, Град Сремска Митровица, градска управа за образовање, затим здравство и социјалну заштиту обележили овај датум а све у циљу очувања и унапређења здравственог стања наше деце и становништва.

Read 246 times Last modified on Friday, 10 May 2019 10:02

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.